Stiati ca ?

By anonim - mai 13, 2008

Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?
* Cea mai veche încercare dramaturgică cunoscută până astăzi scrisă în limba română este Occisio Gregorii in Moldavia Vodae tragice expressa (Uciderea lui Grigore Vodă în Moldova exprimată sub formă de tragedie). Piesa are ca personaj central pe Grigore al III-lea Ghica, domn al Moldovei şi al Ţării Româneşti.
* Arborele de cauciuc numit ca-hu-chu (copacul plângător), era folosit, după spusele portughezilor din secolul al XV-lea, de către băştinaşi pentru confecţionarea de îmbrăcăminte impermeabilă.
Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?
* Soluţia Schwarzschild este o soluţie statică, sferic simetrică a ecuaţiilor Einstein, ce prezintă câmpul gravitaţional al unei găuri negre sau al unui corp (asteroid, planetă, stea, galaxie) fără rotaţie.
* Numele speciei camelopardalis derivă din cuvântul grecesc kamēlopardalis care descrie girafa ca având un gât lung ca o cămilă şi pete ca un leopard.
Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?
* „Noua Barcelona” este denumirea unui oraş spaniol care ar fi trebuit să fie construit în Banat pentru coloniştii spanioli, lângă Becicherecu Mare (azi Zrenjanin, Serbia). Construcţia oraşului a fost întreruptă din cauza războiul cu turcii şi a bolilor care au decimat primii colonişti spanioli ce fuseseră colonizaţi aici între 1735-1738.
* Nikola Tesla a descoperit curentul alternativ şi transmiterea energiei electrice fără fir.
* Braga este varianta românească a unei băuturi orientale care s-a răspândit în ţările cu influenţă otomană.
* Ziarul Zimbrulu şi Vulturulu a fost un ziar apărut în Moldova în secolul XIX. O copie a acestuia a ajuns să fie cel mai scump ziar din lume.
Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?Stiati ca ?

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarii