Durerea de rinichi sau renală - cum se manifesta, cauze și tratament

By anonim - septembrie 09, 2017

Rinichi dor? Răspunsul este simplu DA.

Rinichii sunt organe esențiale ale aparatului excretor, cu ajutorul cărora organismul fitrează sângele eliminând prin urină substanțele toxice. Aceștia sunt poziționați în partea din spate a abdomenului, pe de o parte și alta a coloanei vertebrale sub diafragmă.
Durerea de rinichi sau durerea renală (colica nefretică/renoureterală) este localizată, de regulă, în zona lombară, dar poate fi resimțită și sub coaste sau chiar în zona inghinală. 
Nu orice durere din zona rinichilor este provocată de către aceștia, în multe cazuri fiind vorba doar de o simplă durere musculară. Cum se manifestă
Durerea de rinichi este o durere violentă, insuportabilă însoțită de simptome urinare, febră, vârsături sau transpirație abudentă. Se poate manifesta cu intermitențe, dar în perioada durerii, este foarte dificil de identificat o poziție pentru amelioarea acesteia.
Cauzele principale ale durerii de rinichi sunt: pietrele la rinichi (calculi renali), infecție urinară sau alte boli renale. 

Tratament: Consultă un medic sau farmacist. 
Poți încerca pentru ameliorarea durerii aplicarea de comprese calde în zona durerii sau dușuri fierbiți, administrarea de analgezice și antispatice. 
Totodată este recomandat consumarea lichidelor, în situația în care sunt eliminate pietrele. Opriți alimentarea cu lichide în perioada durerii acute.

Tratamente naturiste: ceaiuri din codițe de cireșe, urzică, ghimbir sau coada calului.

Prevenirea durerilor de rinichi (apariția pietrelor și a infecților):
1. bea lichide, de preferat apa plată sau ceaiuri;
2. urinează cu regularitate (recomandat după întreținerea de rapoarte sexuale în vederea prevenirii infecțiilor urinare):
3. redu sodiul și proteinele animale;
4. consultații periodice și consult medical la fiecare infecție urinară

Trebuie să vizitați obligatori doctorul dacă:
durerea din zona spatelui este însoțită de febră, urinări dureroase, cu sânge sau dacă observi pietre/nisip (caclui) în urină.
Totodată, poți face analize de sânge, de urină sau ecograf (examen cu ultrasunete) pentru a stabili cauzele durerii.

Citește mai mult: aici.  • Share:

You Might Also Like

0 comentarii